Aktualno

ISEP 2017

- 25/11/2016

Med 27. in 28. marcem 2017 bo v Ljubljani potekal 25. mednarodni simpozij o elektroniki v prometu pod sloganom »Storitve za mobilnost in mobilnost kot storitev«.

 

25. simpozij se bo skušal osredotočiti na temo, kako ITS sisteme in storitve uporabiti kot orodje za pametno mobilnosti. V času digitalne dobe na plan prihajajo nove inovativne rešitve na področju avtomatizacije prevozov, pojavljajo se novi poslovni modeli, ki mobilnost ponujajo kot storitev. Pokazati bomo poizkušali, da inovativne storitve predstavljajo možnost za boljšo mobilnost, zlasti v jugovzhodni Evropi, kjer so slaba prometna infrastruktura in demografske razlike resne ovire za hitrejši razvoj.

 

Cilj simpozija je promocija strateških usmeritev v integracijo in krepitev evropske raziskovalne dejavnosti na področju sonaravnega transporta v Sloveniji, drugih mladih članicah ter pridruženih in sosednjih državah.

 

27. marca 2017 bodo strokovnjaki z različnih področij transporta predstavljali izbrane referate v tehnični in plenarni sekciji. Recenzirani referati bodo predstavljeni v zborniku simpozija z ISBN oznako.  28. marca sledi strokovna ekskurzija.

 

www.isep.si

 

 

 

 

Nazaj
 
Slo Eng