Aktualno

ISEP 2018

- 05/12/2017

Slovensko društvo za inteligentne transportne sisteme v sodelovanju z Elektrotehniško zvezo Slovenije organizira 26. Mednarodni simpozij o elektroniki v prometu pod sloganom »Izzivi avtonomnega prometa«, ki bo potekal med 26. in 27. marcem 2018 v Ljubljani.

 

26. Simpozij se bo osredotočil na aktivnosti, ki trenutno potekajo pri proizvajalcih avtomobilov z namenom zagotovitve vozil, ki za svojo vožnjo ne bi potrebovala voznikov. Sama avtonomna vožnja je že implementirana v brezpilotna potniška vozila (kar je bilo prikazano tudi na zadnjem evropskem ITS kongresu), vlake in ladje. Za zagotovitev uporabe brezpilotnih vozil pa je potrebno zagotoviti tudi pametno ITS infrastrukturo, ki bo takim vozilom nudila podporno funkcijo. Veliko odprtega seveda ostaja na temo zakonodaje, odgovornosti pri nesrečah ter zagotovitvi zanesljivosti programske in strojne opreme. Na simpoziju bomo skušali seveda vse te teme pokriti s tematskimi referati in pripadajočo diskusijo.

 

Cilj simpozija je promocija strateških usmeritev v integracijo in krepitev evropske raziskovalne dejavnosti na področju sonaravnega transporta v Sloveniji, drugih mladih članicah ter pridruženih in sosednjih državah.

 

26. marca 2018 bodo strokovnjaki z različnih področij transporta predstavljali izbrane referate v tehnični in plenarni sekciji. Referati bodo predstavljeni v zborniku simpozija. 27. marca sledi strokovna ekskurzija.

 

http://isep.si/

Nazaj
 
Slo Eng