Aktualno

ISEP 2019

- 16/10/2018

 

Tema simpozija ISEP 2019 se osredotoča na pomen aktualne dejavnosti na področju povezane mobilnosti, v času ko se "stvari" in ljudje vedno bolj povezujemo.   Infrastruktura,   prevozna   sredstva   in   ljudje   imamo različne

»senzorje« (merilnike), ki bi nas, še posebej v urbanih območjih, lahko obveščali o stanju prometa in okolja, izrednih dogodkih, porabi energije itd. Poleg infrastrukturnih merilnikov postajajo uporabniki inteligentnih transportnih sistemov in storitev »mobilni senzorji« tudi z uporabo osebnih komunikacijskih naprav. In tako lahko tudi sistemi vozil oziroma prevoznih sredstev povečajo nabor podatkov povezan z mobilnostjo. Na ISEPu 2019 je tako priložnost razpravljati o Internetu stvari (IoT), ki je osnova za analizo množice podatkov in informacij (Big Data), ki je osnova upravljanja mobilnosti v prihodnje ne glede na prometni način: ceste, železnica itd.

 

Cilj simpozija je promocija strateških usmeritev v integracijo in krepitev evropske raziskovalne dejavnosti na področju sonaravnega transporta v Sloveniji, drugih mladih članicah ter pridruženih in sosednjih državah. 25. marca 2019 bodo raziskovalci in strokovnjaki z različnih področij transporta predstavljali izbrane referate v tehnični in plenarni sekciji. Referati bodo predstavljeni v zborniku simpozija. 26. marca sledi strokovna ekskurzija.

Slovensko društvo za inteligentne transportne sisteme v sodelovanju z Elektrotehniško zvezo Slovenije organizira 27. Mednarodni simpozij o elektroniki v prometu pod sloganom »Internet stvari (IoT) v ITS« (angl. Internet of Things in Intelligent Transport Systems and Services), ki bo potekal med 25. in 26. marcem 2019 v Ljubljani.

Nazaj
 
Slo Eng