Aktualno

Dobrodošli na novem spletnem mestu društva

- 05/11/2007
Vloga prometa v gospodarstvu hitro narašča. V razvoju hitrih, varnih, zanesljivih, učinkovitih in ekonomičnih transportnih sistemov imajo vse pomembnejšo vlogo inteligentni transportni sistemi. Da se tega zavedamo tudi v Sloveniji, kažejo številni raziskovalni in razvojni projekti, pa tudi uveljavljanje v praksi. Mednarodni simpozij o elektroniki v prometu ISEP je bil v letih 2003, 2004, 2006 in je tudi letos posvečen tej problematiki.

Interdisciplinarnost panoge zahteva medsebojno povezovanje znanja, človeških in materialnih virov. V sodobni družbi je vse pomembneje nastopati organizirano. Vse to je spodbudilo ustanovitev Slovenskega društva za inteligentne transportne sisteme, kar so že pred časom storili v večini evropskih držav, tudi tistih v razvoju.

Kljub nekaterim razlikam med interesi in zmožnostmi posameznih nacionalnih združenj, so cilji vseh isti in naslednji logični korak je njihovo medsebojno povezovanje. ITS Slovenije je že pričel s to akcijo. Na ta način je tudi manjšim združenjem in manjšim organizacijam v njih omogočeno sodelovanje v evropskih aktivnostih.
Nazaj
 
Slo Eng